
Επικοινωνία
210 6206155
www.dipnosofistirion.gr
Follow us on Facebook
Find Us on Instagram
Παρουσίαση
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Το Δειπνοσοφιστήριον Catering ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της εστίασης και του επισιτισμού το 1997. Χάρις στις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών καθιερώθηκε γρήγορα και μέσα σε λίγα χρόνια η επωνυμία του κατέστη συνώνυμο της υψηλής γαστρονομίας, των λαμπερών δεξιώσεων, των κορυφαίων εκδηλώσεων και των χώρων Πολιτισμού καθώς και στον χώρο της εστιατορικής.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Από την πρώτη στιγμή το Δειπνοσοφιστήριον παρουσίασε μια διαφορετική πρόταση τροφοδοσίας και εστίασης στον ελληνικό χώρο, βασισμένη σε τρεις καθοριστικούς πυλώνες:
• τις αυθεντικές πρώτες ύλες (τοπικές και διεθνείς),
• τις συνεργασίες με μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδυλλιακά κτήματα, πολυτελείς χώρους, και τη σύμπραξη με δημοφιλείς σεφ που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια σκηνή της γαστρονομίας (όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος).
Το μείγμα αυτό στρατηγικής και τακτικής του επέτρεψε να κάνει τη διαφορά σε έναν χώρο, που μέχρι τότε, όλα έμοιαζαν ίδια.
ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
1. Ισχυρή ηγετική ομάδα
Απαρτίζεται -από την πρώτη κιόλας μέρα δραστηριοποίησης- από τους τρεις βασικούς μετόχους, Τάκη Χριστοφιλέα, Δημήτρη Χριστοφιλέα, Διομήδη Καψάλη, οι οποίο δεν συμμετέχουν απλώς στη μετοχική σύνθεση, αλλά αποτελούν τους θεματοφύλακες και τους εγγυητές της συνεχούς ανάπτυξης. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, που εκτός από ιθύνων νους των γαστρονομικών προτάσεων ως Executive Chef, είναι και μέτοχος της εταιρείας . Σημειωτέων και στις δύο εταιρείες συμμετέχει με ποσοστό η εταιρεία Βυζαντινή Κληρονομιά, η οποία αποτελεί μια σύμπραξη των εταιρειών, Horizon Travel, Optimum, Kipling Events , Concept Tours, Event Makers και Vista Events. Όλοι τους μοιράζονται το ίδιο αισιόδοξο όραμα και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να το πετύχουν. Και όχι μόνο αυτό.
Η δεύτερη γενιά της οικογένειας που ακολουθεί κατά πόδας έχει αναμειχθεί ενεργά στις δραστηριότητες της εταιρείας -με την προσωπική της εργασία όπως και οι ιδιοκτήτες- εξασφαλίζοντας τη συνέχεια πάνω στις βάσεις και στις αξίες που έχουν τεθεί και αποδεικνύοντας τις αναπτυξιακές επιδιώξεις μας και για τις επόμενες δεκαετίες.
2. Αποκλειστικές συνεργασίες
Το Δειπνοσοφιστήριον, έχει υπογράψει αποκλειστικές συνεργασίες με τα πιο περιζήτητα κτήματα της Αττικής και έχει αναλάβει, αναδιαμορφώσει και λειτουργεί πλέον μια σειρά από κορυφαία εστιατόρια στην Αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Μουσεία Μπενάκη και Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το ΚΠΙΣΝ, το Island και το Ecali Club.
Το Δειπνοσοφιστήριον Catering διαχειρίζεται αποκλειστικά επτά χώρους εστίασης στην Αττική, που λειτουργούν όλη την ημέρα. Πρόκειται για το Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Natu που βρίσκεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το εστιατόριο Ilios στην στοά Σπύρου Μήλιου στο κέντρο της Αθήνας, τα καφέ – εστιατόρια του Μουσείου Μπενάκη στο Κολωνάκι και στην οδό Πειραιώς 138, το εντευκτήριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας (Pierce – Deree – ALBA) στην Αγία Παρασκευή αλλά και το members-only εστιατόριο Hill 15 στο Ecali Club.
Σε αυτούς τους ιδιαίτερους χώρους μπορείτε να απολαύσετε την κουζίνα μας, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο gourmet προτάσεις, τα περίφημα επιδόρπια μας, ευφάνταστα κοκτέιλ, οίνους από τους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, πρωτότυπα ροφήματα, όλα με την υπογραφή ποιότητας του Δειπνοσοφιστήριον και όλα με την επιμέλεια του επικεφαλής σεφ μας Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Οι χώροι (εσωτερικοί και εξωτερικοί) διακρίνονται για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τους, καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες με άπλετη θέα ή μεγάλα ανοίγματα, διαθέτουν αξιόλογη επίπλωση και φωτιστικά στοιχεία και είναι αρμονικά ενταγμένοι στη ζωή των μουσειακών οργανισμών στους οποίους φιλοξενούνται. Την ίδια στιγμή συγκροτούν ένα διαφορετικό περιβάλλον εστίασης και αναψυχής, με έντονο το στοιχείο της εκλεπτυσμένης κουλτούρας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.
Επίσης έχουμε αποκλειστικές συνεργασίες με κτήματα και χώρους εκδηλώσεων σε όλη την Αττική. Ιsland, Κτήμα Casa e campo, Κτήμα Ορίζοντες, Κτήμα Λάας, Reef, Γαλάζια Ακτή, Ωδείο Αθηνών
3. Υπεύθυνο επιχειρείν – Περίσσευμα Καρδίας
Το Δειπνοσοφιστήριον Catering είναι μια εταιρεία με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, πραγματοποιώντας πολλές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και φροντίζοντας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Οι δράσεις του εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Περίσσευμα Καρδιάς», μέσω του οποίου τροφοδοτεί με ποιοτικό φαγητό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ενισχύει οικολογικά και κοινωνικά ευαίσθητες πρωτοβουλίες.
4 Υποδομές
Όσον αφορά στις υποδομές, οι υπερσύγχρονες επισιτιστικές μας εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Κηφισιά, καταλαμβάνοντας περισσότερα από 3000 τ.μ. Τον Ιανουάριο του 2018 η εταιρεία Δειπνοσοφιστήριον επεκτείνεται και οι νέες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση (3.000 τμ) με την υπερσύγχρονη κουζίνα και το μοντέρνο show room είναι πια πραγματικότητα. Ο εξοπλισμός πληροί όλες τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας και ανανεώνεται διαρκώς, με την τεχνολογία αιχμής και την εξέλιξη να είναι διαρκώς παρούσες.
5 Προσωπικό
Στην κουζίνα, επικεφαλής (executive chef) είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο γνωστός σε όλους μας καταξιωμένος chef.
Το προσωπικό της εταιρείας Δειπνοσοφιστήριον αποτελείται από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους chef, maitre, σερβιτόρους αλλά και ειδικούς συνεργάτες, συμβάλει δημιουργικά στην επίτευξη του επιθυμητού, κάθε φορά, αποτελέσματος.
6 ISO Η εταιρία «Δειπνοσοφιστήριον» εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος (ΣΔΠ) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001:2015. Η Διοίκηση του Οργανισμού καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του να υιοθετήσει την Πολιτική Διαχείρισης Περιβάλλοντος και να συμβάλλει στην επίτευξη του κυρίαρχου στόχου, την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον.
7 Πολιτική διαχείριση περιβάλλοντος Το Δειπνοσοφιστήριον έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο εργασίας και χρήσης υλικών που σέβεται και τους πόρους της φύσης, αλλά και τις ανθρώπινες ανάγκες. Ακολουθούμε με προσήλωση το βιώσιμο μοντέλο στην κουζίνα μας, ώστε να δημιουργηθεί στη συνείδηση των πελατών μας η σημασία της αειφορίας (και) στη γαστρονομία. Αυτό συμβαίνει ακολουθώντας προδιαγραφές και πρωτόκολλα προστασίας του περιβάλλοντος και εκμηδένισης της σπατάλης. Για τον λόγο αυτό ελέγχουμε την ποσότητα των πρώτων υλών που παραγγέλνουμε και αποθηκεύουμε ανάλογα με τη δυναμική και την προσέλευση των πελατών, ώστε να μην καταλήγουν στα σκουπίδια λόγω υπερσυσσώρευσης και αλλοίωσης, αλλά και φροντίζουμε τα υπολείμματα των εδεσμάτων να μην πετιούνται στα σκουπίδια αλλά να χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα ώστε να ανακυκλώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους. Ασφαλώς υπάρχει ανακύκλωση συσκευασιών και τροφίμων, καθώς επίσης σύντομα με τον ειδικό κάδο θα μπορούμε εύκολα να κάνουμε κομποστοποίηση υπολειμμάτων από φρούτα και λαχανικά. Τέλος σε περίπτωση που περισσεύει το φαγητό, αυτό θα διοχετεύεται σε κοινωφελείς οργανισμούς.
8 Εξοπλισμός
Ο πλούσιος εξοπλισμός που διαθέτει η εταιρεία για το σερβίρισμα εδεσμάτων και ποτών, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέγουν το καλύτερο ανάλογα με το ύφος της εκδήλωσης τους.