Το Δειπνοσοφιστήριον Catering ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της εστίασης και του επισιτισμού το 1997. Χάρις στις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, καθιερώθηκε γρήγορα και μέσα σε λίγα χρόνια η επωνυμία του κατέστη συνώνυμο της υψηλής γαστρονομίας, των λαμπερών δεξιώσεων, των κορυφαίων εκδηλώσεων και των χώρων Πολιτισμού, καθώς και στον χώρο της εστιατορικής.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Από την πρώτη στιγμή το Δειπνοσοφιστήριον παρουσίασε μια διαφορετική πρόταση τροφοδοσίας και εστίασης στον ελληνικό χώρο, βασισμένη σε τρεις καθοριστικούς πυλώνες:
• τις αυθεντικές πρώτες ύλες (τοπικές και διεθνείς),
• τις συνεργασίες με μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ειδυλλιακά κτήματα, πολυτελείς χώρους και
• τη σύμπραξη με δημοφιλείς σεφ που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια σκηνή της γαστρονομίας (όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος).
Το μείγμα αυτό στρατηγικής και τακτικής του επέτρεψε να κάνει τη διαφορά σε έναν χώρο, που μέχρι τότε, όλα έμοιαζαν ίδια.
Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα:
Ισχυρή ηγετική ομάδα: Απαρτίζεται -από την πρώτη κιόλας μέρα δραστηριοποίησης- από τους τρεις βασικούς μετόχους, Τάκη Χριστοφιλέα, Δημήτρη Χριστοφιλέα, Διομήδη Καψάλη, οι οποίο δεν συμμετέχουν απλώς στη μετοχική σύνθεση, αλλά αποτελούν τους θεματοφύλακες και τους εγγυητές της συνεχούς ανάπτυξης. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, που εκτός από ιθύνων νους των γαστρονομικών προτάσεων ως Executive Chef, είναι και μέτοχος της εταιρείας . Σημειωτέων και στις δύο εταιρείες συμμετέχει με ποσοστό η εταιρεία Βυζαντινή Κληρονομιά, η οποία αποτελεί μια σύμπραξη των εταιρειών, Horizon Travel, Optimum, Kipling Events , Concept Tours, Event Makers και Vista Events.
Όλοι τους μοιράζονται το ίδιο αισιόδοξο όραμα και δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να το πετύχουν. Και όχι μόνο αυτό.
Η δεύτερη γενιά της οικογένειας που ακολουθεί κατά πόδας έχει αναμειχθεί ενεργά στις δραστηριότητες της εταιρείας -με την προσωπική της εργασία όπως και οι ιδιοκτήτες- εξασφαλίζοντας τη συνέχεια πάνω στις βάσεις και στις αξίες που έχουν τεθεί και αποδεικνύοντας τις αναπτυξιακές επιδιώξεις μας και για τις επόμενες δεκαετίες.
Αποκλειστικές συνεργασίες: Εδώ και πολλά χρόνια διαχειριζόμαστε αποκλειστικά τα καφέ - εστιατόρια των Μουσείων Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, Μπενάκη στο Κολωνάκι, αλλά και εκείνο επί της οδού Πειραιώς (Πολιτιστικό Κέντρο), έχοντας ταυτόχρονα το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης εκδηλώσεων σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των ανωτέρω. Για την ακρίβεια ήμασταν εκείνοι που, μαζί με τους μουσειακούς οργανισμούς σχεδιάσαμε, οργανώσαμε και ανοίξαμε τους χώρους αυτούς, εφαρμόζοντας ένα πετυχημένο μοντέλο αμοιβαίων ωφελειών. Η παρουσία μας εκεί έχει δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τα Μουσεία, διότι η Ιστορία, η Τέχνη και ο Πολιτισμός συνδυάζονται με την υψηλή γαστρονομία και την premium εστίαση.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία μας με το Αμερικανικό Κολλέγιο (Deree), στην Αγία Παρασκευή, όπου και εκεί λειτουργούμε το εστιατόριο και αναλαμβάνουμε αποκλειστικά όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί. Οι πολύχρονες, σταθερές και αδιάρρηκτες σχέσεις, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν την αξιοπιστία μας ως επιχειρηματικοί εταίροι, ενώ οι καινούριες την ανεξάντλητη δυναμική και τις προοπτικές μας.
Επίσης έχουμε αποκλειστικές συνεργασίες με κτήματα και χώρους εκδηλώσεων σε όλη την Αττική. Ιsland, Κτήμα Casa e campo, Κτήμα Ορίζοντες, Κτήμα Λάας, Reef, Γαλάζια Ακτή, Ωδείο Αθηνών.
Υπεύθυνο επιχειρείν – Περίσσευμα Καρδίας: Το Δειπνοσοφιστήριον Catering είναι μια εταιρεία με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, πραγματοποιώντας πολλές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και φροντίζοντας για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
Οι δράσεις του εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Περίσσευμα Καρδιάς», μέσω του οποίου τροφοδοτεί με ποιοτικό φαγητό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ενισχύει οικολογικά και κοινωνικά ευαίσθητες πρωτοβουλίες.
Υποδομές: Όσον αφορά στις υποδομές, οι υπερσύγχρονες επισιτιστικές μας εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Κηφισιά, καταλαμβάνοντας περισσότερα από 3000 τ.μ. Τον Ιανουάριο του 2018 η εταιρεία Δειπνοσοφιστήριον επεκτείνεται και οι νέες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση (3.000 τμ) με την υπερσύγχρονη κουζίνα και το μοντέρνο show room είναι πλέον πραγματικότητα. Ο εξοπλισμός πληροί όλες τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας και ανανεώνεται διαρκώς, με την τεχνολογία αιχμής και την εξέλιξη να είναι διαρκώς παρούσες.
Προσωπικό: Στην κουζίνα, επικεφαλής (executive chef) είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο γνωστός σε όλους μας καταξιωμένος chef.
Το προσωπικό της εταιρείας Δειπνοσοφιστήριον αποτελείται από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους chef, maitre, σερβιτόρους αλλά και ειδικούς συνεργάτες, συμβάλει δημιουργικά στην επίτευξη του επιθυμητού, κάθε φορά, αποτελέσματος.
ISO: Η εταιρεία στο πλαίσιο λειτουργίας των διεθνών προτύπων και προδιαγραφών, εφαρμόζει το Διεθνές Σύστημα Διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2005, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την υγιεινή των προσφερόμενων αγαθών.
Eξοπλισμός: Ο πλούσιος εξοπλισμός που διαθέτει η εταιρεία για το σερβίρισμα εδεσμάτων και ποτών, δίνει την δυνατότητα στους πελάτες μας να επιλέγουν το καλύτερο ανάλογα με το ύφος της εκδήλωσης τους.