MIE 2024: Καινοτόμες Εξελίξεις στην Ψηφιακή Υγεία!
Το 34ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικής Πληροφορικής (MIE 2024), που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, ήταν μια αξιοσημείωτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 780 αντιπροσώπους από 56 χώρες! Αυτή η κορυφαία διεθνής εκδήλωση παρουσίασε πρωτοποριακές εξελίξεις στην Ψηφιακή Υγεία και την Υγειονομική Πληροφορική, αντιμετωπίζοντας την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμα συστήματα υγείας εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων.
Το συνέδριο παρουσίασε 341 προφορικές παρουσιάσεις, 85 αφίσες και 700 υποβολές σε 12 θεματικές συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία, της Τηλεϊατρικής και της Πληροφορικής Δημόσιας Υγείας.
Σημαντικοί ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων του καθηγητή George Demiris και της καθηγήτριας Anne Moen, παρουσίασαν καινοτόμες στρατηγικές για την ενδυνάμωση των πολιτών με την τεχνολογία και τη βελτίωση των συστημάτων υγείας για τους ηλικιωμένους. Τα ευρήματά τους επισήμαναν την κρίσιμη αλληλεπίδραση των συστημάτων πληροφορικής υγείας και την ανάγκη για συμπερίληψη στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
ICDAR 2024: Πρωτοπορώντας στο Μέλλον της Ανάλυσης και της Αναγνώρισης Εγγράφων!
Το 18ο Διεθνές Συνέδριο Ανάλυσης και Αναγνώρισης Εγγράφων (ICDAR 2024) συγκέντρωσε ειδικούς και πρωταγωνιστές καινοτομίας από όλο τον κόσμο. Από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2024, το συνέδριο ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στη βελτίωση της σύγχρονης συγγραφής μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης.
Συδιοργανωθέν από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας «Δημόκριτος», ένα φάρο έρευνας και καινοτομίας για πάνω από 50 χρόνια, και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, γνωστό για το πρωτοποριακό του έργο στην πληροφορική, το ICDAR 2024 υποδέχτηκε περισσότερους από 450 συμμετέχοντες από διάφορα πεδία.
Με το θέμα «Επιστήμες και Πρακτικές που Ασχολούνται με την Ανάλυση και την Αναγνώριση Εγγράφων», το συνέδριο παρουσίασε εμπνευσμένες ομιλίες κλειδιά από αναγνωρισμένους ειδικούς. Ο καθηγητής Jürgen Schmidhuber, ένας οραματιστής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, παρέδωσε μια συναρπαστική εισαγωγική ομιλία. Το πρωτοποριακό του έργο στη βαθιά μάθηση και τα νευρωνικά δίκτυα έχει διαμορφώσει βαθιά το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης. Στην ομιλία του, μοιράστηκε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, εξερευνώντας πώς αυτές οι εξελίξεις μπορούν να αξιοποιηθούν για να φέρουν την επανάσταση στην ανάλυση και την αναγνώριση εγγράφων.
Οι συζητήσεις στο ICDAR 2024 άνοιξαν το δρόμο για νέες συνεργασίες, καινοτόμες ιδέες και σημαντικές προόδους στην ανάλυση εγγράφων, τονίζοντας τις ζωτικές συνεισφορές του Δημόκριτου και του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά στη διαμόρφωση του μέλλοντος αυτού του τομέα.
Η CONVIN συμμετείχε στη νέα παγκόσμια παρουσίαση της Huawei
Πρόσφατα, η CONVIN υποστήριξε τη Huawei στην επιτυχημένη κυκλοφορία της σειράς Alpha Antenna στο Global Antenna Technology & Industry Forum 2024 στην Αθήνα. Το πρωτοποριακό προϊόν της Huawei απαιτούσε μια εξελιγμένη, καλά συντονισμένη εκδήλωση για να ταιριάζει με την καινοτομία του. Μέσω προσεκτικού σχεδιασμού και αποτελεσματικής υλοποίησης, η CONVIN εξασφάλισε την επιτυχία της εκδήλωσης, τονίζοντας την ικανότητά της να παραδίδει υψηλού επιπέδου εταιρικές εκδηλώσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
ELPAT 2024
Η CONVIN είναι περήφανη που επιλέχθηκε από το EASO για να οργανώσει τη Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας ELPAT 2024, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συγκέντρωσε ειδικούς στη μεταμόσχευση για να συζητήσουν ηθικά, νομικά και ψυχοκοινωνικά ζητήματα.
Με τίτλο «ELPAT Revisited», η συνάντηση παρουσίασε σημαντικές ομιλίες από τον καθηγητή Γεώργιο Τσουλφά και την Γιούλη Μενουδάκου, ενθαρρύνοντας τον κρίσιμο διάλογο εντός της ιατρικής κοινότητας μεταμοσχεύσεων.
Υποστηρίζοντας τέτοιες ζωτικές εκδηλώσεις, η CONVIN συνεχίζει να προάγει την ιατρική επιστήμη και να ενισχύει τη συνεργασία εντός κι εκτός των Ελληνικών συνόρων.